Använda pasta i lasagnen istället för lasagneplattor. Ljuvligt gott! Man kan använda vilken sorts köttfärssås man vill i pastalasagnen, men jag har länkat till mitt recept om ni vill göra en riktigt, riktigt god köttfärsås.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Pastalasagne
ca 800 g färdig köttfärsås
ca 1 liter bechamelsås
500 g Gnocchi pasta, okokt (eller liknande pasta)
riven ost 200 g
GÖR SÅ HÄR
1. Gör köttfärsås och bechamelsås enligt recepten (klicka på länkarna).
2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt förpackningen i saltat vatten. Häll av vattnet i en sil efter kokningen.
3. Häll pastan i en ugnsform, ca 30 x 38 cm. Blanda den med köttfärssåsen.
4. Häll över bechamelsåsen och strö över riven ost. Grädda lasagnen längst ner i ugnen i ca 40 min. Lägg över ugnsfolie på slutet om den får för mycket färg.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Måste man verkligen koka pastan innan när man gör pastalasagnen?
Ja, mängden vätska är anpassat efter det. Med vänlig hälsning Linda