En riktig favoritpotatis som är mycket populär. Enkel att göra också!
Tips! Basilikan kan bytas ut mot färsk timjan eller oregano. Eller gör en blandning av alla tre kryddorna, det är ljuvligt gott det med!
Krossad basilikapotatis
potatis (valfritt antal)
rapsolja, olivolja eller smält smör
salt eller flingsalt
färsk basilika
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 12 min. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Häll bort vattnet. Lägg alla potatisarna på en ugnsplåt.
3. Krossa potatisarna försiktigt med en stekspade, grillspade eller liknande. Tryck inte så de går sönder helt, de ska bara falla isär.
4. Pensla potatisarna med oljan och strö över salt. Klicka eller hacka basilikan i mindre bitar. Strö dem över potatisen.
5. Grädda potatisen mitt i ugnen i 25–30 min eller tills de fått en gyllenbrun färg.