Ett mycket lättbakat bröd som är en blandning mellan limpa och baguetter. Namnet kommer från min son som kallade ett liknande bröd för ”brödet som stillar all hunger” när vi var på ett All inclusive-hotell i Turkiet. Han tyckte inte alltid om maten som serverades på hotellet så varje gång vi lämnade restaurangen greppade han ett stort baguetteliknande bröd från buffén och tog med sig det ut. Sedan gick han och tuggade på det stora brödet resten av kvällen eftersom han inte blev riktigt mätt av den turkiska buffén. Han var runt 5-6 år då och så himla söt när han gick runt med det stora brödet varje kväll. Än i dag minns han detta och blev så glad när jag bakade detta bröd till honom här hemma. I dag är han 18 år. 🙂

Tips! Vattnet i degen kan bytas ut mot mjölk.

Tips! Baka härliga franska frallor – klicka här för recept!

Baguettelimpor

Ca 5 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget (mot slutet). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i fem bitar. Forma dem till längder på ett mjölat bakbord.

3. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Tips! Baka härliga franska frallor – klicka här för recept!