Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Baguettelimpor

Ett mycket lättbakat bröd som är en blandning mellan limpa och baguetter. Namnet kommer från min son som kallade ett liknande bröd för ”brödet som stillar all hunger” när vi var på ett All inclusive-hotell i Turkiet. Han tyckte inte alltid om maten som serverades på hotellet så varje gång vi lämnade restaurangen greppade han ett stort baguetteliknande bröd från buffén och tog med sig det ut. Sedan gick han och tuggade på det stora brödet resten av kvällen eftersom han inte blev riktigt mätt av den turkiska buffén. Han var runt 5-6 år då och så himla söt när han gick runt med det stora brödet varje kväll. Än i dag minns han detta och blev så glad när jag bakade detta bröd till honom här hemma. I dag är han 18 år. 🙂

Tips! Vattnet i degen kan bytas ut mot mjölk.

Tips! Baka härliga franska frallor – klicka här för recept!

Baguettelimpor

Ca 5 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget (mot slutet). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i fem bitar. Forma dem till längder på ett mjölat bakbord.

3. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Tips! Baka härliga franska frallor – klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rostad müsli

Klicka här för att beställa min nya bok: Lindas julbak! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK LINDAS JULBAK! JULGODIS SAFFRANSBULLAR SAFFRANSKAKOR PEPPARKAKOR JULDESSERTER MJUKA KAKOR PAJ CHEESECAKE JULBRÖD JA, ALLA JULIGA RECEPT MAN BEHÖVER I JUL! Lindas julbak är en komplett julbakbok med mina favorijultrecept. Alla recept väl beprövade och har steg-för-stegbilder som …

0

Panerad fisk

Panerad fisk är så gott! En stor favorit hos de flesta barn också (som annars kan vara dåliga på att äta fisk), men panerad fisk påminner om fiskpinnar och går ner i de flesta barns magar. Tips! Du kan använda de flesta fisksorter, t ex rödspätta, torsk, torskrygg, kolja, sej m m. Panerad fisk 600–800 …

0

Franska frallor

Franska frallor – supergoda, lättgjorda frallor med en knaprig yta och ett saftigt innanmäte! Går bra att frysa in! Om du vill göra dem mindre kan du göra 20 stycken istället för 12 stora. Gräddningstiden blir då någon minut kortare. Franska frallor 12 st 50 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 3 …

1

Köttfärspanna med ägg

Köttfärspanna med ägg. En läcker, lyxig köttfärssås med pocherade ägg mitt i köttfärssåsen. Riktigt läcker, ser inbjudande ut och är magiskt gott! En perfekt vardagsrätt som kan ätas till ris, pasta eller potatis. KÖTTFÄRSPANNA MED ÄGG 1 stekpanna fylld med köttfärssås 6 ägg GÖR SÅ HÄR 1.  Gör en sats köttfärsås – recept på min …

0

Moccamuffins

Kärleksmums, snoddas, moccarutor, tv-kaka, ja kärt barn har många namn. De här muffinsarna är som moccarutor eller kärleksmums men i muffinsform. Sååå galet goda! De består av saftiga chokladmuffins med ett härligt täcke av chokladglasyr och kokos. Moccamuffins Ca 20 st 4 ägg
 3 dl strösocker
 1 msk vaniljsocker
 ¾ dl kakao
 2 ½ tsk bakpulver
 150 …

0

Klassiska rågsiktskakor

Rågsiktskakor är ett mycket populärt köpebröd, men det är mycket godare att baka det själv. Och billigare. Det här receptet är ett väl beprövat recept som man alltid lyckas med om man följer receptet. KLASSISKA RÅGSIKTSKAKOR 4 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt ½ dl ljus …

1

Flingsaltpotatis i ugn

Flingsalt på klyftpotatisen ger en härlig sälta. Smula gärna sönder saltet mellan tummen och fingrarna när du strör. Denna potatis är mycket enkel och ljuvligt god och passar alla sorters kött, kyckling, lax, grytor med mera. Kan serveras  både till vardags och fest! Flingsaltpotatis i ugn Tips! Blanda oljan med 2 pressade vitlöksklyftor och ringla …

0

Nyttig fruktglass

Nyttig, krämig, supergod glass som är gjord på frukt och mjölk! Den innehåller inga onyttigheter alls. Den frysta frukten och mjölk mixas ihop till en krämig glass i en hushållsmaskin med knivar. Tips på frukt man kan göra glass av (alla frukt ska vara fryst): äpple, apelsin, vattenmelon, honungsmelon, nektarin, hallon, blåbär m m. Nyttig …

0

5 magiskt goda efterrätter med avokado

Artikeln är ett annonssammarbete med ICA Nice cream, chokladmousse eller en paletas? Avokado funkar utmärkt som efterrätt! Här kan du frossa i 5 supersmarriga desserter där avokadon har huvudrollen. 1. Chokladmousse med en tvist När suget efter en enkel och lyxig efterrätt slår till är den här chokladmoussen perfekt. Honung, dadlar, kakao och avokado blandas …

0

Rostad vitlökspotatis

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Rostade vitlökspotatis i ugn är ljuvligt gott och mycket lätt att göra. Passar till allt som är grillat, grytor, ja i princip till det mesta. En favorit som jag ofta gör hemma, både till fest och vardag. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Rostad vitlökspotatis potatis (valfritt antal)2 msk smör (eller olja)2 …

0

Nyttiga havregrynsmorotsfrallor

Mycket lättbakade och goda frallor som inte innehåller något vetemjöl. Istället innehåller de söndermixade havregryn. Om du inte vill mixa havregrynen själv kan du köpa färdigt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra saftiga och vitaminrika. 7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl Nyttiga havregrynsmorotsfrallor 10 st 1 dl finriven morot 7 dl havregryn (mixa …

0

Fransk blåbärskaka

Mycket lättbakad, ljuvligt god och segmjuk blåbärskaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska blåbär. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Fransk blåbärskaka Ca 12 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning 150 g blåbär, frysta eller färska …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x