Ugnspannkaka med bacon blev en riktigt succé hemma hos mig! Barnen älskade denna pannkaka så det här blir en ny favorit jag garanterat kommer tillaga ofta framöver. Och den är så enkel att göra att även barnen själv kan tillaga rätten. Tänk på att baconen drar ihop sig under gräddningen i ugnen så man kan gärna lägga på några extra baconskivor på kanterna.

Ugnspannkaka med bacon

1 plåt

5 ägg
8 dl mjölk
1 krm salt
4 dl vetemjöl

Garnering
1–2 paket bacon

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa upp äggen med en visp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Häll smeten i en ugnsplåt eller långpanna med höga kanter. Lägg ut baconskivorna ovanpå smeten.

3. Grädda ugnspannkakan mitt i ugnen i 20–25 min eller tills den ser färdig ut på ytan. Servera med valfri sylt.