En vansinnigt god och lättbakad ananaskaka. Ananas på mjuka kakor är verkligen gott och det här receptet ger en mjuk, men lite seg kaka som är en riktig favorit! Den passar både till vardagsfikat, men även som dessert på ett kalas eller efter middagen. Jag älskar denna ananaskaka, så god! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljsås.
Segmjuk ananaskaka
10–12 bitar
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
På toppen
3 ananasringar, skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk sötmandel, hackad (kan uteslutas)
75 g smör, kylskåpskallt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
3. Skär anansringarna i bitar. Blanda dem med potatismjöl.
4. Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan. Strö eventuellt över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och ananasen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.