En klassisk kladdkaka är alltid rätt och fantastiskt gott! Det här receptet är väl beprövat och ger en helt perfekt kladdkaka. Gräddningstiden kan man variera lite beroende på om man vill ha den väldigt kladdig eller lite mindre kladdig. Runt 20 min ger en väl kladdig kladdkaka och därefter blir det lite fastare för varje minut. Över 25 minuter brukar jag aldrig grädda en kladdkaka.
Tips! Servera kladdkakan med vispad grädde och gärna färska bär. En klick glass är också vansinnigt gott!
Kladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering & till formen
kokos eller ströbröd
ev. riven choklad & Noblesse (kan uteslutas)
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos eller ströbröd), 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.