En riktigt, riktigt god klassisk äppelkaka! Receptet är väl beprövat och man lyckas alltid med denna kaka! Ett riktigt bra, suveränt recept! Servera gärna äppelkakan med vaniljsås.
Saftig äppelkaka
ca 20 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Garnering
ca 3 äpplen
strösocker
kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (eller klädd med bakplåtspapper), ca 28 x 35 cm.
3. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelklyftorna tätt ihop i rader på smeten.
4. Strö över kanel och strösocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.