vit-chokladkladdkakadaimgrädde2 vit-chokladkladdkakadaimgrädde1

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Vit chokladkladdkaka med Daimgrädde

ca 12 bitar

150 g smör
200 g vit choklad
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
florsocker

Daimgrädde
3 dl vispgrädde
1 dubbel-Daim, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och smält ner dem i smöret. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering.

4. Daimgrädde: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Blanda försiktigt ner den hackade Daimen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och smält ner dem i smöret. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och smält ner dem i smöret. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering.

4. Daimgrädde: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Blanda försiktigt ner den hackade Daimen.

4. Daimgrädde: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Blanda försiktigt ner den hackade Daimen.

vit-chokladkladdkakadaimgrädde2