Chokladkolakladdtårta! En riktigt superläcker chokladdröm för alla chokladälskare! Den är fantastiskt god och håller flera dagar i kylskåpet. Kladdkaka med ett drömgott täcke av chokladkola! Går även bra att frysa in.
Tips! Baka den allra läckraste Daimtårtan – klicka här för recept!
Obs! Kladdkaka är en extra hög kladdkaka, en dubbelsats! Därför innehåller den mycket socker!
Baka en ljuvligt god vit kladdkaka – klicka här för recept!
Chokladkolakladdtårta
Ca 15 bitar
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Chokladkolakräm
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk eller ljus choklad
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. Låt den kallna i formen.
4. Chokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao och vispgrädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 10 min.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.
Ska det verkligen vara 5 dl strösocker??
Hej! Ja, det är en dubbel sats kladdkaka som gör den extra hög och läcker! Med vänlig hälsning Linda
Hej! Ja, det är en dubbel sats kladdkaka som gör den extra hög och läcker. Med vänlig hälsning Linda
Det här är min absoluta favorit! Bakat den flera finner. Blir alltid lika smarrig! Å lyxig!