Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när man vill ha ett snabbt frukostbröd. Duka fram och förbered resten av frukosten medan brödet gräddas i ugnen.
Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer fibrer.
Snabblimpa
6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 ½ dl mjölk eller 4 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölken (eller filmjölken) i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Lägg degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.