Bloggar Lindas Bakskola Lindas diabetesrecept Lindas limpor Lindas matbröd Lindas nyttigt Okategoriserade

Morotslimpa utan vetemjöl

348 röster
morotslimpautanmjöl13 morotslimpautanmjöl11 Nyttig morotslimpa utan vetemjöl! Ett mycket saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregryn till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste kallna helt och gärna ligga i någon timme innan man äter det. Tips! Skär limpan i skivor och frys in dem. Ta fram och tina önskat antal brödskivor vid behov. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Morotslimpa utan vetemjöl

1 st 7 dl havregryn (mixas till mjöl) 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 ägg 3 ½ dl filmjölk 1 morot Garnering havregryn GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar. 2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke. 3. Skala och riv moroten fint. 4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg. 6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn. 7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. [caption id="attachment_57379" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.[/caption] [caption id="attachment_57381" align="" width="860"]2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke. 2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.[/caption] [caption id="attachment_57380" align="" width="860"]3. Skala och riv moroten fint. 3. Skala och riv moroten fint.[/caption] [caption id="attachment_57390" align="" width="860"]4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg. 4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.[/caption] [caption id="attachment_57392" align="" width="860"]6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn. 6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.[/caption] [caption id="attachment_57391" align="" width="860"]7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. 7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.[/caption] morotslimpautanmjöl12 morotslimpautanmjöl10 morotslimpautanmjöl7 morotslimpautanmjöl8 morotslimpautanmjöl9

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Silviakaka

Silviakaka – favoritkaka med glasyr & kokos som garanterat kommer gå åt som smör i solsken!!

0

Pärlsockerkakor

Spröda mördegskakor med kanel och pärlsocker!

0

Mjölkchokladgrottor

Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!

0

Lättbakade morotsfrallor

Morotsfrallor som är luftiga, goda och lätta att baka!

0

Klippta morotsfrallor

Klipp degen i bitar med en sax – du slipper kladdiga händer plus att bröden blir vackert formade. Enkelt, smidigt och smart!

0

Enkelt bondbröd

Rustikt bondbröd som alla lyckas med. Superenkelt att baka!

0

Saftiga chokladmuffins

Oerhört saftiga, fluffiga och goda chokladmuffins!

0

Dumlemuffins

Supersaftiga chokladmuffins fyllda med Dumlekola! Galet goda!

0

Nyttig fruktshake

Mättande, frisk och fräsch fruktsmoothie.

0

Veganska kikärtsmaränger

Spröda, läckra maränger helt utan ägg.

0

Kanelbullar

Oerhört saftiga, luftiga och goda kanelbullar. Steg-för-stegbilder visar hur man gör.

0