15-minutersfrallor – snabba, supergoda och mycket lättolkade bröd som är perfekt att slänga ihop på t ex helgmorgonen eller semestern när man snabbt vill ha nybakat bröd! Bröden går lika bra att baka med vetemjöl som med rågsikt (som innehåller 60 % vetemjöl och 40 % rågmjöl).
15-minuters frallor
9 st
6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ½ dl mjölk (går att byta ut mot vatten)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölken i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Dela degen i ca 9 bitar.
4. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.