Enkel långfranska. Saftig, härlig limpa som passar både till frukost eller som tillbehör till middagen.
Här hittar du fler enkla, goda brödrecept – klicka här!
Enkel långfranska
2 st
50 g jäst
7 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
17–18 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två delar. Forma dem till längder, ca 25 cm långa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mjöl och snitta ytan tätt med en kniv.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 30 min. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden. Låt limpan svalna på ett galler.
Hur mycket rågsikt?
Det ska inte vara någon rågsikt. Receptet uppdaterat! Med vänlig hälsning Linda
Står inget om rågsikt i receptet !
Tack för info! Det blev tyvärr fel i receptet. Det ska inte stå rågsikt. Med vänlig hälsning Linda
Jag har bakat dessa långfranska flera gånger. Det har blivit mitt favorit recept. Just nu har jag dessa bröd på jäsning. Vi får gott bröd till fikat, maten och utflykten. Tack!!