SAFFRANSTUPPKAKA Tuppkaka – en ljuvligt god mjuk kaka med smak av saffran. En av de enklaste kakor som du kan baka!En perfekt julig kaka som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir lite härligt frasig och innanmätet är lite som en kladdkaka, men ändå inte. Supergod!
Fler goda recept på saffranskakor – klicka här!
Julig saffranstuppkaka
Saffranstuppkakan är lite seg i mitten och frasig på ytan och bland det enklaste man kan baka.
Ca 12 bitar
3 dl strösocker
3 ägg
0.5 g saffran (1 påse)
75 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
mandelflarn (eller hackad sötmandel)
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa strösocker, ägg och saffran poröst. Blanda ner det smälta smöret och vetemjöl och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 cm. Strö över önskad mängd mandelflarn (eller hackad sötmandel).
3. Grädda kakan längst ned i ugnen i 18–20 min. Pudra eventuellt kakan med florsocker innan servering.