
Snabb saffransjullimpa som är makalöst god! Och den är superenkel att baka! Den håller sig saftigt flera dagar. Om man inte vill ha russin i brödet går det lika bra utan! Tips! Strunta i russinen om du inte gillar dem!
Baka en annan variant av supersaftig saffranslimpa – klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda saffransfrallor – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) för mer inspiration & flera recept!
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Baka gärna limpan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Snabb jullimpa
2 limpor
10 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
50 g smör, smält
2 tsk malda brödkryddor
1 ½ tsk salt
1 msk bikarbonat
16 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt de torra ingredienserna i filmjölksblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!




Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Baka gärna limpan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Snabb saffransjullimpa med russin
1 st
½ g saffran (1 påse)
4 dl filmjölk
½ dl mörk sirap (ljus går också bra)
6 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Fyllning
1 dl russin (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda saffranet med filmjölken och sirapen. Tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop allt till en kladdig deg. Rör ner 1 dl russin i degen (kan uteslutas).
2. Lägg smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp den ur formen och låt den svalna.
