Stekta grönsaker är varmt, gott, mättande och nyttigt – en perfekt vardagsrätt som är lätt att göra!
Tips! Servera gärna grönsakerna med en rejäl klick ajvar relish – en gudomligt god och nyttig paprikaröra – klicka här för recept!
Tips! Baka nyttiga, lättgjorda havregrynsfrallor till maten – klicka här för recept!
Stekta grönsaker
vitkål
gul lök
aubergine
paprika
rapsolja
1 klyfta vitlök
salt
ev. färska kryddor
ev. paprikakrydda
ev. italiensk salladskrydda
Tillbehör
majs
ärtor
gröna oliver
ev. sötsur sås
GÖR SÅ HÄR
1. Skär vitkålen och löken i strimlor. Skär auberginen i runda bitar, ca 1/2 cm tunna. Skär paprikan i bitar.
2. Värm upp en stekpanna och häll i ca 1 msk rapsolja. Pressa ner en klyfta vitlök i stekpannan.
3. Stek grönsakerna på hög/medelvärme tills de får lite stekyta och mjuknar något. Salta och krydda och rör om.
Tips! Tillsätt gärna färska kryddor under stekningen! Servera grönsakerna med majs, ärtor och gröna oliver eller till en köttbit, kyckling eller lax.
Tips! Servera grönsakerna till en fräsch, nyttig Kesosallad – klicka här för recept!
Tips! Servera gärna grönsakerna med en rejäl klick ajvar relish – en gudomligt god och nyttig paprikaröra – klicka här för recept!