HEMBAKADE, KNÅDFRIA FRALLOR SOM BARA JÄSER EN GÅNG. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knådas, ett enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man göra något annat.
Tips! Baka knådfri snabblimpa – klicka här för recept!
Tips! Baka hemgjord formfranska som inte behöver knådas – klicka här för recept!
KNÅDFRIA FRALLOR
27 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
½ dl rapsolja
18–20 dl vetemjöl
På degen
1 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl.
3. Rulla degen till en lång längd på ett bakbord. Dela degen i 27 lika stora bitar.
4. Krama försiktigt varje degbit i en mjölad hand till en boll. Den behöver inte vara perfekt rund! Den jäser och blir fin under jäsning och gräddning.
5. Lägg frallorna på plåtar med bakplåtspapper, 9 stycken på varje plåt. Låt dem jäsa i ca 45 min under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min (en plåt i taget). Låt dem svalna på ett galler. Öppna inte luckan under gräddningen.
Tips! Baka knådfri snabblimpa – klicka här för recept!
Tips! Baka hemgjord formfranska som inte behöver knådas – klicka här för recept!
Tips! Baka knådfri snabblimpa – klicka här för recept!
Tips! Baka hemgjord formfranska som inte behöver knådas – klicka här för recept!