Ananaspaj är fantastiskt gott! Och en dessert men enkelt och hyfsat snabbt slänger ihop. Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass!
Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp till pajen – klicka här för recept!
ANANASPAJ
Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
175 g smör
Fyllning
1 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 stor burk krossad ananas, ca 700 gram
Garnering
pudra ev. över lite florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, salt och strösocker till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
3. Nagga bottnen med en gaffel. Tryck gärna ett mönster på kanterna med en gaffel (inget måste, men det är snyggt).
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min.
5. Ta ut pajskalet ur ugnen. Sänk ugnsvärmen till 180 grader när du tar ut formen.
6. Fyllning: Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker lite lätt fluffigt. Tillsätt därefter vispgrädden och ananasen och rör om.
7. Bred ut fyllningen på pajskalet.
8. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min eller tills fyllningen har stannat och inte är rinnig i mitten.
Servera med en riktigt god vaniljvisp, vaniljglass eller en klick vispgrädde.
Det står olika i recept och hur man gör, är det vanligt eller florsocker som gäller? Tack på förhand!
Tack för din uppmärksamhet. Det ska vara strösocker, jag har uppdaterat receptet! Mvh Linda 🙂
Hej! undrar om man kan få det som utskriftvänlig sida dvs pdf eller så??? tacksam för svar
Hej! Det går tyvärr inte i dagsläget, hälsar teknikavdelningen. För kostsamt, tyvärr tycker de… Med vänlig hälsning Linda
Ska grädden vara vispad när den blandas i ?
Hej! Nej, ovispad. Med vänlig hälsning Linda