Pasta- & köttfärsgratäng – en riktigt god, lättgjord vardagsrätt som hela familjen älskar! Perfekt att slänga ihop om man har överbliven köttfärssås som man vill göra en ny rätt av.
Tips! Gör en supergod köttfärssås – klicka här för recept!
Pasta- & köttfärsgratäng
ca 1 ½ liter kokt pasta
5–7 dl färdiglagad köttfärssås
2 dl majs
Fyllning
2 ägg
2 dl mjölk
salt
svartpeppar
1–2 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pasta och köttfärssås i en ugnsform. Rör ner majskornen.
2. Vispa upp äggen med en handvisp. Blanda dem med mjölk, salt och svartpeppar. Häll det över pastan i formen.
3. Strö över riven ost.
4. Grädda gratängen längst ner i ugnen i 25-30 minuter, tills fyllningen har stadgat.
Tips! Tillaga tacofalukorv i ugn – en perfekt vardagsrätt! Klicka här för recept!