Rulltårtor är festliga och passar både till vardags och högtider. Gör en variant med choklad rakt igenom eller en ljus, men byt då ut alla kakao i receptet mot ½ dl vetemjöl till (det blir totalt 2 dl vetemjöl).
Tips! Baka en drömrulltårta fylld med krämig vaniljsmörkräm – klicka här för recept!
12–15 bitar
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Garnering
¾–1 dl strösocker
Fyllning
1–2 dl valfri sylt
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över ett jämnt lager med strösocker.
- Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet.
- Fyllning: Bred ut ett tunt lager sylt på hela bottnen.
- Rulla ihop rullen från långsidan. Skär rullen i bitar, ca 2 cm tjocka.