En riktigt läcker, härlig jordgubbscheesecake! Låt din cheesecake smälta lite lätt i kanterna innan servering.
Tips! Baka världens godaste jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Fryst jordgubbscheesecake
ca 12 bitar
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning
15 st jordgubbar, mosade
2 dl strösocker
2 ägg, delade i vitor & gulor
5 dl vispgrädde
400 g färskost, t ex Philadelphia
8 st jordgubbar, skurna i bitar
Garnering
4 st jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan i en annan skål. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.
4. Blanda försiktigt ner jordgubbsbitarna i smeten.
5. Bred ut hela fyllningen på smulbottnen.
6. Garnering: Mosa jordgubbarna och bred försiktigt ut dem på ytan så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering. Låt den tina lite lätt i kanterna före servering.