SUPERSAFTIG, GOD PÄRLSOCKERKAKA Filmjölken i smeten gör kakan oerhört saftig och god. Det går att byta ut filmjölken mot 1 ½ dl mjölk, men filmjölk gör den extra saftig och mjuk.
Tips! Baka en underbar kanelbullekladdkaka – klicka här för recept!
Pärlsockerkaka
Ca 10 bitar
Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk (eller 1 ½ dl mjölk)
75 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
kanel
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Pudra kanel över och häll sedan över resten av smeten. Rör om lite lätt så kanelen blandas lite lätt i smeten. Strö över pärlsocker på ytan.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen.