Om du har köttfärsåsrester kvar kan man enkelt tillaga en ny rätt av den. Blanda spagetti eller annan valfri pasta med köttfärsås i en ugnsform, gratinera med ost och du har en ny supersmarrig maträtt som både barn och vuxna gillar! Tips! Blanda ner majs, champinjoner eller lök i gratängen.
Tips! Tillaga en supergod Pastalasagne – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Spagetti och köttfärssåsgratäng
Ca 6 portioner
1 ½ liter kokt spagetti
6 dl färdig köttfärssås
Garnering
2 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda kokt pasta och köttfärssås i en ugnsform.
2. Strö över riven ost.
3. Gratinera gratängen längst ner i ugnen i 10-15 minuter, tills osten smälter och får färg. Sänk värmen och låt gratängen stå lite längre om pastan och köttfärssåsen var kall när den blandades. Om den var varm är den klar så fort osten fått färg och börjat bubbla.
Tips! Så tillagar du en supergod köttfärssås – klicka här för recept!
Tips! Tillaga en supergod Pastalasagne – klicka här för recept!