Lättlagad, ljuvligt god köttfärssås! En klassisk vardagsrätt som alltid är uppskattad av både barn och vuxna. Smaka av kryddningen och tillsätt mer eller mindre kryddor beroende på vilken styrka du vill ha. Servera med pasta och/eller sallad.
Tips! Tillaga en underbart god curryköttfärssås – klicka här för recept!
Tips! Tillaga en supergod spagetti- och köttfärssåsgratäng – klicka här för recept!
Tips! Tillaga en ljuvligt god köttfärssås med sambal oelek – klicka till receptet här!
Köttfärssås
800 g köttfärs
1 gul lök
2–3 klyftor vitlök
2 pkt krossade tomater (á 400 g styck)
½ dl tomatpuré
1–2 msk torkad oregano
ca 1 dl ketchup (efter egen smak)
salt
vitpeppar
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör eller olja i en stekpanna. (Ta sedan upp löken och lägg den på en tallrik).
2. Stek köttfärsen i en stekpanna ihop med oregano och pressad vitlök. Mosa köttfärsen med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ketchup, salt och peppar. Tillsätt den stekta löken och låt allt puttra på låg värme i ca 10 min. Späd ev. med lite vatten.
Kryddningstips – tillsätt även:
1 tsk chilipulver
2 krm cayennepeppar
Tips! Laga ljuvligt god tacoköttfärssås – klicka här för recept!
Tips! Gör en superläcker, god pizza av köttfärssåsen som blir över – klicka här för recept!