En supersaftig mjuk saffranskaka som är ljuvligt god!
Saftig saffranskaka
Ca 12 bitar
3 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 paket)
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform eller springform, ca 1 ½ liter, med riven kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–44 min. Låt den svalna i formen.
4. Pudra florsocker över kakan före servering.
Gäller 180 grader för vanlig ugn, eller ska det vara 200 då?
Ja, vanlig ugn 🙂
Väldigt god med tydlig smak av saffran. Kommer att baka den här igen innan jul.