
Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept!
VÖRTBRÖD/VÖRTLIMPA En mycket lättbakat, saftig och god vörtlimpa som inte behöver jäsa.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) för mer inspiration & flera recept!
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Baka gärna limpan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Snabb jullimpa
2 limpor
10 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
50 g smör, smält
2 tsk malda brödkryddor
1 ½ tsk salt
1 msk bikarbonat
16 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt de torra ingredienserna i filmjölksblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!




Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Baka gärna limpan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Vörtbröd
1 st limpa (dubbla satsen för 2 limpor)
3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 ½ tsk mald kardemumma
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
2 dl porter (mörkt öl)
2 dl filmjölk
Fyllning (kan uteslutas)
1 dl russin
- Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, porter och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig smet. Blanda ner russinen (kan uteslutas).
- Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda brödet längst ner i ugnen i 55–60 min. Låt den svalna i formen. Låt brödet kallna helt innan du skär det i skivor.Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept!

Vilket underbart gott bröd!
Kan verkligen rekommendera Er att baka detta!
Om man inte kan hitta rågsikt, vad kan man ha istället? Eller kan man ha 6 dl vetemjöl? Bor i Australien och det är inte alltid lätt att hitta alla ingredienser.
Tack på förhand!
Hej! Du kan byta ut rågsikt mot 3 dl rågmjöl + 3 dl vetemjöl, eller använd bara vetemjöl. Lycka till!
Helt mist att du svarat! Tack så mycket. Det ska jag prova.
God jul
Det godaste vörtbrödet jag smakat och så enkelt att baka! Tack för att du delar med dig av alla fantastiska recept!