Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept!
VÖRTBRÖD/VÖRTLIMPA En mycket lättbakat, saftig och god vörtlimpa som inte behöver jäsa.
Vörtbröd
1 st limpa (dubbla satsen för 2 limpor)
3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 ½ tsk mald kardemumma
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
2 dl porter (mörkt öl)
2 dl filmjölk
Fyllning (kan uteslutas)
1 dl russin
- Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, porter och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig smet. Blanda ner russinen (kan uteslutas).
- Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda brödet längst ner i ugnen i 55–60 min. Låt den svalna i formen. Låt brödet kallna helt innan du skär det i skivor.
Tips! Baka en ljuvligt god saffransjullimpa – klicka här för recept!
Joacim Gileborn säger:
Vilket underbart gott bröd!
Kan verkligen rekommendera Er att baka detta!
13 december, 2018 — 12:11
Diana säger:
Om man inte kan hitta rågsikt, vad kan man ha istället? Eller kan man ha 6 dl vetemjöl? Bor i Australien och det är inte alltid lätt att hitta alla ingredienser.
Tack på förhand!
18 december, 2018 — 13:05
lindasbakskola säger:
Hej! Du kan byta ut rågsikt mot 3 dl rågmjöl + 3 dl vetemjöl, eller använd bara vetemjöl. Lycka till!
20 december, 2018 — 09:49
Diana säger:
Helt mist att du svarat! Tack så mycket. Det ska jag prova.
God jul
22 december, 2018 — 09:27