Geléhjärtan är ljuvligt gott och nu kan du göra dem själv hemma, med hallon i! Superläckra!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Hemgjorda geléhjärtan
Ca 30 st
10 gelatinblad
200 g hallon, djupfrysta (100 g hallonpuré)
2 ½ dl strösocker
knappt 1 dl vatten
½ dl vit sirap (75 g)
1 tsk citronsyra
Dekoration
strösocker
pappersformar eller små aluminiumformar
matolja
GÖR SÅ HÄR
1. Pensla formarna med ett tunt lager olja.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
3. Tina hallonen och passera dem genom en sil med små hål för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät hallonpuré.
4. Koka socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte för mycket under kokningen.
5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt hallonpurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 grader på medelvärme. Rör om då och då.
6. Ta upp gelatinbladen och skaka av vattnet från dem och rör ner dem och citronsyran i hallonmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till ca 55 grader i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Häll hallonröran i en kanna med pip och portionera smeten i formarna.
7. Låt dem stå i rumstemperatur och stelna i 3−4 tim.
8. Lossa godiset ur formarna. Torka eventuellt bort överflödig olja och rulla dem i strösocker.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!