TIGERKLADDKAKA En blandning av ljus och mörk kladdkaka i ett. Galet god och läcker! För att båda smeterna ska få samma konsistens så tillsätts 2 msk vetemjöl i den ljusa smeten. Det kompenserar kakaon i den mörka smeten.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Recepttips: Baka din kladdkaka på 5 minuter i mikron – klicka här för recept!
Tigerkladdkaka
12 bitar
150 g smör, smält
3 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Till den mörka smeten:
1 ½ msk kakao
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll hälften av smeten i en annan bunke.
3. Häll hälften av den ljusa smeten i formen.
4. Tillsätt 1 ½ msk kakao i smeten som är kvar i bunken. Skeda den mörka smeten i sneda ränder ovanpå den ljusa smeten.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–23 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!