BLÅBÄRSKAKA En supersaftig, ljuvligt god blåbärskaka. Blåbär i kakan ger en oerhört god och smarrig smak i din blåbärskaka! Det går också bra att byta ut dem till hallon eller blanda hälften blåbär, hälften hallon.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här)
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
BLÅBÄRSKAKA recept
Ca 24 bitar
Supersaftiga och goda blåbärsrutor som är enkla att baka!
3 ägg
2 dl strösocker
100 smör, smält
2 dl filmjölk eller mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
3 dl blåbär
1 msk strösocker till bären
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 22 x 32 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. Sockra blåbären med önskad mängd strösocker i en separat skål.
3. Bred ut hälften av smeten i formen. Strö över hälften av blåbären. Bred ut resten av smeten och avsluta med att strö över de sista blåbären på ytan.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft upp kakan med papperet ur formen och skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!