STEKPANNEBRÖD RECEPT Det mjuka, ljuvligt goda stekpannebröden tar bara några minuter att grädda i stekpannan. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in de stekpannebröd som blir över och tina dem i mikron och ät dem gärna ljumna med smör och ost.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Stekpannebröd
6 st
50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk, mjölk eller naturell yoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken eller mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar.
3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.
5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.
Tips! Baka ljuvliga, snabba bakpulverfrallor – klicka här för recept!