ANANASKLADDKAKA Ananaskladdkaka är ljuvligt gott. Ananasen lyfter smaken otroligt mycket och kladdkakan smakar fruktigt, exotiskt och fantastiskt gott! En underbar ananaskladdkaka som är lätt att baka!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Baka en fantastiskt god citronkladdkaka – klicka här för recept!
ANANASKLADDKAKA
150 g smör
3 dl strösocker
1/2 krm salt
2 msk vaniljsocker
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
Garnering
7 ananasringar
florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa gärna formen med kokos (eller ströbröd).
- Lägg ut ananasringarna jämnt på smeten.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den (ananasen kan förlänga gräddningstiden något). Servera gärna med vispgrädde.