ENKLA FRALLOR RECEPT Mjuka, luftiga frallor. Ett lättbakat bröd som passar till frukost, mellanmål, på buffén eller som måltidsbröd till en fräsch sallad eller god soppa. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Tips! Baka snabba frallor med bakpulver – Klicka här för recept!
FRALLOR
Ca 20 st
Mjölk i degen gör frallorna något mjukare med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större luftbubblor. Båda vätskorna ger lika goda bröd, men på olika sätt.
50 g jäst
6 dl mjölk eller vatten, fingervarm
2 tsk salt
2 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar, för hand, med en sax eller kniv. Forma dem lite avlånga, eller till runda bollar eller lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla mina nya recept direkt i ditt flöde!
Tips! Goda pizzarecept:
Dina källarfrallor är absolut de godaste som finns, tack Linda
Jätte goda och enkla frallor. Jag har gjort dem flera gånger hittills. tack