Recept på schackrutor. Steg-för-stegbilderna visar hur man bakar dessa spröda, ljuvligt goda schackrutor. En riktig klassiker bland småkakor!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
SCHACKRUTOR
25–30 st
100 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
Till den ljusa degen
2 tsk vaniljsocker
Till den mörka degen
1 msk kakao
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop smör, strösocker och vetemjöl till en deg.
- Dela degen i två lika stora delar.
- Knåda in vaniljsocker i den ena deghalvan och kakao i den andra.
- Dela både den ljusa och den mörka degen i två delar. Rulla ut dem till längder, ca 15 cm. Tryck till dem och forma längderna fyrkantiga.
- Lägg ihop de fyra deglängderna, en ljus och en mörk i botten och en mörk och en ljus överst så de bildar ett rutmönster.
- Skär deglängden i skivor, ca 4 mm tunna, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)