NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR MED SESAMFRÖN Goda, mjuka frukostfrallor som max tar tio minuter att baka + ugn. Sesamfröna på toppen kan bytas ut mot vallmofrön eller solroskärnor.
Tips! Ät bröden som hamburgerbröd! Supergott!
Diabetestips! Det här brödet innehåller väldigt lite kolhydrater och är perfekt för diabetiker att äta.
Hela degen:
Kvarg kH 8 gram kH
Havremjöl 92 gram kH
Totalt hela degen: 100 gram kH = 10 gram kH per bröd
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
NYTTIGA Havregrynsfrallor med sesamfrön
10 st
3 ägg
2 1/2 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 dl havremjöl (eller mixa 5 dl havregryn till mjöl)
Garnering
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig, lite lös deg.
2. Klicka ut degen med två matskedar i tio frallor på en plåt med bakplåtspapper (det gör inget om de är lite slarviga).
3. Strö sesamfrön över frallorna.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 17–20 min.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Ett riktigt bra toppenrecept, tack Linda! Detta bröd är en ny favorit!