En klassiskt, underbar kladdkaka som räcker till många. En kladdkaka kan med fördel bakas dagen före servering, då blir den extra härlig i konsistensen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Kladdkaka i långpanna
Ca 20 bitar
350 g smör
7 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
6 ägg
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.
Tips!
– Krossa en näve Turkisk pepper-karameller i tillsätt i smeten eller strö ovanpå toppen.
– Grovhacka 200 g choklad och tillsätt i smeten.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)