I betalt annonssamarbete med Nicks.
Kladdkaka utan vanligt socker med ljuvlig chokladfudge på toppen. Jag har använt Nicks Use Like Sugar istället för socker. Denna sötning påverkar blodsockret minimalt, knappt någonting vilket är suveränt. Kakan är bakad med mandelmjöl som inte heller innehåller mycket kolhydrater alls, bara ca 8 kolhydrater för hela denna kaka. Perfekt även för diabetiker och alla som vill äta socker- och mjölfritt. (Dock kan man använda vanligt vetemjöl istället för mandelmjöl om man vill).
KLADDKAKA sockerfri utan mjöl (med chokladfudge)
12 bitar
150 g smör
1/2 dl kakao
2 dl Nicks Use like sugar
1/2 krm salt
1 3/4 dl mandelmjöl
3 ägg
Chokladfudge (kan uteslutas och ätas som vanlig kladdkaka)
75 g Nicks mörk choklad (3 st bitar á 25 g styck)
1/2 dl vispgrädde
1 msk kokos (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ungen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt kakao, salt, Nicks use like sugar, mandelmjöl och ägg. Rör om allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 22–24 min. Låt kakan kallna.
5. Chokladfudge: Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta bort tallriken från kastrullen. Tillsätt vispgrädde och blanda till en slät chokladsmet.
6. Bred ut smeten över kakan. Strö över kokos. Låt chokladfudgen stelna i kylen.
TIPS!
MISSA INTE MINA TVÅ GODA VARIANTER PÅ KLADDKAKA:
- Gör en Snickerskladdkaka!
- Du behöver 2 st: Nicks Peanuts n’ fudge.
- Gör så här: Hacka dina Nicks Peanuts n’ fudge. Strö dem över kladdkakesmeten i formen innan gräddning. Grädda därefter enligt receptet ovan!
- Gör en Pepparkakskladdkaka!
- Hacka 2 st Nicks kexbar pepparkaka. Blanda ner det i smeten och häll allt i formen. Grädda enligt receptet.
Väldigt nöjd 👍
Gjorde den här idag, och jäklar vad god den var 😍