Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter

Glassbomb nyårsdessert

119 röster
glassbombtresmaker13
glassbombtresmaker9

GLASSBOMB med tre smaker – vanilj, hallon och choklad. Ljuvligt god och lätt att göra! Passar både vuxna och barn. Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster, men inte lika jämnt som när man låter varje lager stelna i frysen. Tips! Tillsätt maränger i smeten!

Tips 1:
Spola skålen i varmt vatten innan du stjälper upp den på en tallrik. Om ytan blir smält kan man ställa den i frysen en stund till.

Tips 2: Om du har bråttom kan du använda färdigköpt vaniljglass och smaksätta 1/3 med hallon och 1/3 med choklad!

Tips 3: Stjälp upp bottnen på en marängbotten vid servering (färdigköpt eller hembakad).

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Tips! Servera glassbomben med t ex mosade hallon, chokladsås, maränger eller färska bär.

Glassbomb tre smaker

12–15 portioner

8 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g, sweetened, okokt) 
2 dl frysta hallon
50 g mörk choklad
1 msk kakao

Tips! Tillsätt maränger i skålen med glassmet innan den fryses in! Jättegott!

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt.
  2. Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
  3. Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
  4. Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
  5. Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
  6. Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
  7. Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa).

Tips! Spola yttersidan på skålen i varmt vatten innan du stjälper upp den på en tallrik. Om ytan blir smält kan man ställa glassen på en tallrik i frysen en stund till.

1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt.
1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt.
2. Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
2. Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
3. Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
3. Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
4. Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
4. Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
5. Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
5. Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
6. Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
6. Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa). Ta fram glassen ca 15 min före servering.
7. Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa). Tips! Spola yttersidan på skålen i varmt vatten innan du stjälper upp den på en tallrik. Om ytan blir smält kan man ställa glassen på en tallrik i frysen en stund till.
glassbombtresmaker10
glassbombtresmaker8
glassbombtresmaker14
glassbombtresmaker11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

GRILJERAD RIMMAD JULSKINKA – MOR MATILDAS

I betalt annonssamarbete med Jakobsdals Charkuteri. Mor Matildas rimmade julskinka är en riktig delikatess! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden går att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste …

0

Saffransblomma saffransbullar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Supersaftiga saffranbullar i form av en blomma. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna med knastrande pärlsocker och en Dumlechoklad i mitten (välj vilken choklad du vill att stoppa i bullen) Saffransblommor Ca 30 st Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm …

0

Pepparkaks nicecream

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Nyttig pepparkaksglass med bara 3 ingredienser som är oerhört krämig och god. Som en riktigt glass, men innehåller fryst banan, mjölk och pepparkakskrydda. Så himla god och man kan frossa i hur mycket glass man vill utan att få en sockerchock. Pepparkaksglass nicecream 2–3 frysta bananerca 1/2 tsk pepparkakskrydda1–2 …

0

Chokladdoppade bananer med strössel

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chokladdoppade bananer är gott, festligt och  passar perfekt som snacks till kvällsfikat, på barnkalaset eller helgmyset. Alltid lika gott och väldigt roligt att göra. Chokladdoppade bananer med strössel 50 g choklad (valfri sort)1 banan1 dl strössel GÖR SÅ HÄR Smält chokladen i en skål över vattenbad. 2. Skär bananen …

0

Strösselknappar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Strössel och choklad är en perfekt kombination. Ett ljuvligt gott godis med bara 2 ingredienser som är väldigt roligt att göra! Det knastrar gott mellan tänderna! Förvara chokladen i kylen. Strösselknappar 2 dl strössel100 g choklad (valfri sort) GÖR SÅ HÄR Häll strösslet på en liten tallrik/assiett. Smält chokladen …

0

Saffransdrömmar

Drömgoda, spröda, gyllengula småkakor som fullkomligt smälter i munnen. Dessa saffransdrömmar doftar och smakar himmelskt gott och är mycket lätta att baka.TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Saffransdrömmar  18 st 1/2 g saffran (1 påse)50 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösocker1/2 tsk hjorthornssalt1/2 dl matolja eller rapsolja2 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen …

4

Italiensk maräng

Italiensk maräng 1/2 dl vatten2 1/4 dl strösocker4 äggvitor GÖR SÅ HÄR Koka upp vatten och strösocker till 121 grader i en kastrull. Börja vispa äggvitan till ett hårt skum med en elvisp när sockerlagen är 110 grader. 2. Häll ner sockerlagen långsamt i äggvitan. Vispa samtidigt med elvispen på högsta. Fortsätt att vispa tills marängen …

0

Bounty recept

Hemgjord Bounty är himmelskt gott. Bounty är kanske egentligen inget julgodis, men för mig har det blivit en julfavorit! Här får ni enkla steg-för-steginstruktioner hur man gör de smarriga konfektbitarna. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola BOUNTY 25–28 st 50 g smör, smält3 dl riven kokos2 dl florsocker1 tsk vaniljsocker½ dl vispgrädde …

3

Skumtomtecookies – skumtomtar och pepparkakor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Skumtomtar + pepparkakor = julens godaste kakor! Den knapriga pepparkaksdegen på utsidan och den sega, mjuka skumtomten inuti är en perfekt kombination. Så gott och kul att baka. Skumtomtecookies Recept:pepparkaksdeg skumtomtar GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut pepparkaksdegen tunt på ett mjölat bakbord. Rulla in …

0

KNÄCK recept

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KLASSISK KNÄCK – ett av julens populäraste godis! Den sega kolan är underbart god och ett måste varje jul för mig! Förvara den i kylen så håller den sig hård och knäckig. I rumstemperatur mjuknar den. Tips! Tillsätt 1 msk kakao i smeten om du vill ha en chokladigare smak! …

0

CHOKLADBRÄCK

Chokladbräck är ett ljuvligt, supergott julgodis som är väldigt enkelt att göra och kan varieras i oändlighet. I stället för Daim och nötter kan man strö över hackade karameller, t ex polkagris, turkisk peber, strössel eller vad man tycker är gott och krispigt. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADBRÄCK  200 g mörk eller ljus …

0

Sockerfri chokladkola

I betalt annonssamarbete med Hermesetas lättströ. Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri. Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri. I stället för vanligt strösocker har jag sötat min chokladkola med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier. Perfekt för diabetiker och alla som vill äta mindre mängd kolhydrater och …

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x