I betalt annonssamarbete med Jakobsdals Charkuteri.
Mor Matildas rimmade julskinka är en riktig delikatess! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden går att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste skinkdelarna från svenska grisar.
Tillagningsmetoden kallas sous vide vilket innebär låg ugnsvärme och det gör skinkan extremt saftig och mör. Och den sköter sig helt själv i ugnen.
Mor Matildas rimmade julskinka har högsta kvalitet och smak och den enklaste tillagningsmetoden. Det gillar jag! Jag har tillagat och smakat många skinkor i mina dar och det här är min favoritjulskinka! Enklast att tillaga och godast att äta.
Alla återförsäljare av Mor Matildas rimmade julskinka hittar ni på deras hemsida – klicka här!
GRILJERAD RIMMAD JULSKINKA – MOR MATILDAS
DU BEHÖVER
1 Mor Matildas rimmade julskinka
TILLAGA JULSKINKAN SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 80 grader, över och undervärme.
2. Ta bort det yttre svarta nätet. Plastförpackningen (stekpåsen) ska sitta kvar.
3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnssäker form.
4. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen.
5. Ställ in formen i ugnen. Undvik att stekpåsen vidrör något värmeelement.
6. Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader.
7. Ställ skinkan svalt i någon timma, gärna i kylen.
8. Ta bort stekpåsen och det inre nätet. Nu är skinkan klar att griljera (läs recept nedan)
Griljering recept:
2 msk sötstark senap eller vanlig senap
1 ägg
1 dl ströbröd
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda senap och ägg i en skål. Rör om ordentligt.
2. Pensla senapsröran på skinkan (ej undertill).
3. Strö ströbröd över skinkan.
4. Griljera skinkan mitt i ugnen i ca 10 min eller tills den är gyllenbrun på ytan.
Alla återförsäljare av Mor Matildas rimmade julskinka hittar ni på deras hemsida – klicka här!