Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas mat Lindas mat i ugn

GRILJERAD RIMMAD JULSKINKA – MOR MATILDAS

32 röster

I betalt annonssamarbete med Jakobsdals Charkuteri.

Den absolut saftigaste julskinkan tillagar man i stekpåse. Och Mor Matildas rimmade julskinka levereras direkt i en vakuumförpackad stekpåse. Tillagningsmetoden kallas sous vide och ugnstemperaturen är låg. Det gör att skinkan blir sååååå himla mör, saftig och smakrik.
Ta inte bort plasten på skinkan! Det är en stekpåse som skinkan ska ligga i när den tillagas i ugnen.
Stick ner ugnstermometern genom plasten i skinkan.
Ugnstemperatur: 80 grader. Ta ut skinkan när termometern nått 70 grader.
Mor Matildas rimmade julskinka från Jakobsdals Charkuteri är väldigt enkel att tillaga eftersom det enda man behöver göra är att sätta in den i ugnen och ha koll på att den når 70 graders temperatur. Och sedan griljera. Busenkelt och den godaste skinkan jag någonsin ätit hemma i mitt kök.
Kolla min lilla film hur man tillagar Mor Matildas rimmade julskinka.

Mor Matildas rimmade julskinka är en riktig delikatess! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden går att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste skinkdelarna från svenska grisar. 

Tillagningsmetoden kallas sous vide vilket innebär låg ugnsvärme och det gör skinkan extremt saftig och mör. Och den sköter sig helt själv i ugnen.

Mor Matildas rimmade julskinka har högsta kvalitet och smak och den enklaste tillagningsmetoden. Det gillar jag! Jag har tillagat och smakat många skinkor i mina dar och det här är min favoritjulskinka! Enklast att tillaga och godast att äta.

Alla återförsäljare av Mor Matildas rimmade julskinka hittar ni på deras hemsida – klicka här!

GRILJERAD RIMMAD JULSKINKA – MOR MATILDAS

DU BEHÖVER
1 Mor Matildas rimmade julskinka

TILLAGA JULSKINKAN SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 80 grader, över och undervärme.
2. Ta bort det yttre svarta nätet. Plastförpackningen (stekpåsen) ska sitta kvar.
3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnssäker form.
4. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen. 
5. Ställ in formen i ugnen. Undvik att stekpåsen vidrör något värmeelement.
6. Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader. 
7. Ställ skinkan svalt i någon timma, gärna i kylen.
8. Ta bort stekpåsen och det inre nätet. Nu är skinkan klar att griljera (läs recept nedan)

Griljering recept:

2 msk sötstark senap eller vanlig senap
1 ägg
1 dl ströbröd

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda senap och ägg i en skål. Rör om ordentligt.
2. Pensla senapsröran på skinkan (ej undertill).
3. Strö ströbröd över skinkan.
4. Griljera skinkan mitt i ugnen i ca 10 min eller tills den är gyllenbrun på ytan.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är julskinka-steg-för-steg-1-1024x725.jpg
Gör så här: Blanda två matskedar senap med ett ägg. Pensla skinkan. Strö över ströbröd och griljera i ugnen i ca 10 min (225 grader över- och undervärme).

Alla återförsäljare av Mor Matildas rimmade julskinka hittar ni på deras hemsida – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saffransblomma saffransbullar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Supersaftiga saffranbullar i form av en blomma. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna med knastrande pärlsocker och en Dumlechoklad i mitten (välj vilken choklad du vill att stoppa i bullen) Saffransblommor Ca 30 st Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm …

0

Pepparkaks nicecream

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Nyttig pepparkaksglass med bara 3 ingredienser som är oerhört krämig och god. Som en riktigt glass, men innehåller fryst banan, mjöl och pepparkakskrydda. Så himla god och man kan frossa i hur mycket glass man vill utan att få en sockerchock. 2–3 frysta bananerca 1/2 tsk pepparkakskrydda1–2 dl mjölk …

0

Chokladdoppade bananer med strössel

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chokladdoppade bananer är gott, festligt och  passar perfekt som snacks till kvällsfikat, på barnkalaset eller helgmyset. Alltid lika gott och väldigt roligt att göra. Chokladdoppade bananer med strössel 50 g choklad (valfri sort)1 banan1 dl strössel GÖR SÅ HÄR Smält chokladen i en skål över vattenbad. 2. Skär bananen …

0

Strösselknappar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Strössel och choklad är en perfekt kombination. Ett ljuvligt gott godis med bara 2 ingredienser som är väldigt roligt att göra! Det knastrar gott mellan tänderna! Förvara chokladen i kylen. Strösselknappar 2 dl strössel100 g choklad (valfri sort) GÖR SÅ HÄR Häll strösslet på en liten tallrik/assiett. Smält chokladen …

0

Saffransdrömmar

Drömgoda, spröda, gyllengula småkakor som fullkomligt smälter i munnen. Dessa saffransdrömmar doftar och smakar himmelskt gott och är mycket lätta att baka.TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Saffransdrömmar  18 st 1/2 g saffran (1 påse)50 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösocker1/2 tsk hjorthornssalt1/2 dl matolja eller rapsolja2 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen …

4

Italiensk maräng

Italiensk maräng 1/2 dl vatten2 1/4 dl strösocker4 äggvitor GÖR SÅ HÄR Koka upp vatten och strösocker till 121 grader i en kastrull. Börja vispa äggvitan till ett hårt skum med en elvisp när sockerlagen är 110 grader. 2. Häll ner sockerlagen långsamt i äggvitan. Vispa samtidigt med elvispen på högsta. Fortsätt att vispa tills marängen …

0

Bounty recept

Hemgjord Bounty är himmelskt gott. Bounty är kanske egentligen inget julgodis, men för mig har det blivit en julfavorit! Här får ni enkla steg-för-steginstruktioner hur man gör de smarriga konfektbitarna. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola BOUNTY 25–28 st 50 g smör, smält3 dl riven kokos2 dl florsocker1 tsk vaniljsocker½ dl vispgrädde …

3

Skumtomtecookies – skumtomtar och pepparkakor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Skumtomtar + pepparkakor = julens godaste kakor! Den knapriga pepparkaksdegen på utsidan och den sega, mjuka skumtomten inuti är en perfekt kombination. Så gott och kul att baka. Skumtomtecookies Recept:pepparkaksdeg skumtomtar GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut pepparkaksdegen tunt på ett mjölat bakbord. Rulla in …

0

KNÄCK recept

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KLASSISK KNÄCK – ett av julens populäraste godis! Den sega kolan är underbart god och ett måste varje jul för mig! Förvara den i kylen så håller den sig hård och knäckig. I rumstemperatur mjuknar den. Tips! Tillsätt 1 msk kakao i smeten om du vill ha en chokladigare smak! …

0

CHOKLADBRÄCK

Chokladbräck är ett ljuvligt, supergott julgodis som är väldigt enkelt att göra och kan varieras i oändlighet. I stället för Daim och nötter kan man strö över hackade karameller, t ex polkagris, turkisk peber, strössel eller vad man tycker är gott och krispigt. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADBRÄCK  200 g mörk eller ljus …

0

Sockerfri chokladkola

I betalt annonssamarbete med Hermesetas lättströ. Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri. Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri. I stället för vanligt strösocker har jag sötat min chokladkola med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier. Perfekt för diabetiker och alla som vill äta mindre mängd kolhydrater och …

4

Rocky Road sockerfri

Rocky Road 150 g Nicks Dark chocolate150 g Nicks mjölkchoklad2 st Nicks Peanuts n´fudge, hackade2 st Nicks Nicks Soft Toffee2 st Nicks Cruncy caramel GÖR SÅ HÄR Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt 1/2 dl vispgrädde och blanda. Låt chokladen svalna.  2. Hacka alla Nicks chokladbars grovt och blanda ner dem i chokladen.  3. Bred ut …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x