TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
KYCKLING I SKYSÅS Den här såsen är såååå himla god! Jag älskar denna skysås och den är mycket lätt att göra! En kycklingrätt som passar lika bra en vardags som en helg! Du kan välja om du vill låta såsen var tunn utan redning eller att reda (läs sist i receptet). I filmen har jag gjord den utan redning.
Kyckling i skysås
4 portioner
4 kycklingfiléer
olja att steka i
salt
svartpeppar
Sky
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk Kikoman soya
2 msk honung
1 vitlöksklyfta
GÖR SÅ HÄR
1. Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar på båda sidor.
2. Värm upp en stekpanna och häll olja i botten. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna någon minut på varje sida på hög värme.
3. Sänk värmen till låg värme och lägg över ett lock eller aluminiumfolié och låt de stå i ca 10 minuter så de blir saftiga och genomstekta.
4. Lägg över kycklingfiléerna i en annan form.
5. Häll vatten, kycklingfond, soya, honung och pressad vitlök i stekpanna. Lägg över kycklingarna och låt allt puttra på låg värme i ca 10 minuter till. Servera med ris, bulgur, potatis, pasta och en fräsch sallad. Häll gärna rikligt med skysås över riset (eller det du serverar till).
Tips! Om du vill reda skyn lite tjockare:
MAIZENA Du kan reda såsen med maizena om du önskar den lite tjockare. Rör i 1–2 msk ljus maizenaredning under omrörning och låt puttra tills det tjocknar.
VETEMJÖL Blanda ut vetemjöl med 1/2 dl kallt vatten i ett glas. Rör om ordentligt. Häll i den varma skyn och vispa ordentligt så inga klumpar bildas. Låt såsen puttra i några minuter på låg värme. Rör om då och då.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)