HAVREFRALLOR UTAN MJÖL Baka bröd utan vetemjöl. Keso, havregryn och ägg är grunden i dessa otroligt saftiga och goda bröd. Och de behöver inte jäsa. Mycket enkla att baka!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du mer inspiration och fler recept!
HAVREFRALLOR UTAN MJÖL
Ca 12 st |
10 dl havregryn 3/4 tsk salt 1 msk bakpulver 7 ägg 500 g Keso (valfri fetthalt) Garnering havregryn |
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 2. Tillsätt ägg och Keso och rör om ordentligt. Låt blandningen stå och dra sig i ca 10 min. 3. Forma runda frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn. 4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Sänk värmen till 225 grader efter halva gräddningstiden. Låt dem svalna på plåten. Låt bröden kallna helt innan du skär isär dem med en kniv. |
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)