Mums-mums, gräddbullar, skumbollar – kärt barn har många namn. Ljuvligt goda är de och går bra att frysa in.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Mums-mums
20–30 st beroende på storlek
4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett
ca 30 smörgåsrån
Garnering
ca 400 mörk choklad
ca 1 msk rapsolja
3 sorters strössel
– rostad mandel
– strössel
– kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåsrån med en pepparkaksform, ett glas eller liknande, 4–5 cm i diameter.
2. Vispa upp strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke. Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.
3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är fast, vit och fluffig.
4. Spritsa ut smeten toppigt på kexplattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 tim.
5. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet. Doppa mums-mumstopparna i chokladen medan de fortfarande är halvfrusna. Ställ dem på ett galler eller ett bakplåtspapper.
6. Strö över rostad mandel, strössel eller kokos.
7. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara dem i en burk med tätslutande lock i kylskåpet.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)