Vit bärkladdkaka som är både sockerfri och utan vanligt vetemjöl. I stället bakas den med havremjöl eller mandelmjöl.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Mandelmjöl ger mindre påverkan på blodsockret än havremjöl.
Vit bärkladdkaka utan socker och vetemjöl
12 bitar
125 g smör
2 1/2 dl Use Like Sugar eller sötströ
½ krm salt
2 dl havremjöl eller mandelmjöl
3 ägg
(TIPS! Det går bra att göra smeten med vanligt strösocker och vetemjöl om man vill 2 1/2 dl strösocker och 1 3/4 dl vetemjöl)
Garnering
1 dl blåbär
1 dl hallon
potatismjöl
Tillbehör
vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.
2. Smält smöret och blanda ihop det med resten av ingredienserna till en slät smet.
3. Häll smeten i formen.
4. Garnering: Rulla bären i potatismjöl för att de inte ska avge vätska och göra kakan vattning. Strö över blåbären och hallonen på smeten i formen.
5. Grädda kladdkakanmitt i ugnen i ca 25 min.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Låt kakan stå och stelna i några timmar innan servering. Eftersom den inte innehåller vetemjöl tar det lite längre tid för kakan att få rätt konsistens. Servera gärna med vispgrädde och extra hallon och blåbär.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)