Lågkolhydratlimpa. Baka med mandelmjöl ger ett mycket saftigt och oerhört mjukt bröd. Det här brödet är väldigt bra för den som vill äta lite kolhydrater. Varje skiva innehåller endast 2 kolhydrater. En dröm för diabetiker som letar efter ett bröd med få kolhydrater. Brödet är allra godast att äta med ett pålägg man gillar.
Bikarbonat ger en lite mustigare smak än bakpulver.
Lågkolhydratlimpa med 2 kolhydrater per skiva
Ca 20 skivor per limpa
4 ägg
500 g Keso, 4 procentig (mixas)
6 dl mandelmjöl
3/4 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
2. Mixa Keso till en krämig röra med en stavmixer eller i en hushållsmaskin med knivar.
3. Vispa ihop ägg, Keso, mandelmjöl salt och bikarbonat med en elvisp.
4. Häll smeten i en limpform klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 55 min.
1 limpa = 38 kolhydrater
Jag skar upp min limpa i 20 bitar = (1,8 kolhydrater) 2 kolhydrater/skiva
Kolhydrater
Keso = 8,5 g kolhydrater (500 g, 4 procent)
Mandelmjöl = 30 kolhydrater (300 gram = 6 dl)
MAGISKT GOTT🤩👌 Har aldrig ätit ett godare bröd med så få kolhydrater!! Rekomenderar!! 10/10🤩