SÅ GÖR DU GODASTE CHARKBRICKAN med svenska charkisar!
REKLAM för JAKOBSDALS CHARKETURIER
Jakobsdals nya sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier är gjorda på svenskt kött. Skivorna är mycket tunna och luftigt packade, så det är enkelt och lägga upp dem snyggt på charkbrickan eller på en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle som helst, vardag som helg!
Jag älskar charkbrickor! Det är så gott, trevligt och enkelt! Det går väldigt snabbt att slänga ihop en schysst charkbricka och vi äter ofta det till middag hemma. Men det går lika bra att servera den som tilltugg till ett glas vin eller bubbel när man får gäster. Men hela min familj tycker det är så gott och mysigt att sitta och plocka och äta många olika sorters chark och goda tillbehör. En charkbricka passar verkligen lika bra en vardagskväll som på helgen och det känns väldig lyxigt att duka fram den. Den enkla är ofta det godaste!
Det jag gillar med Jakobsdals charkuterier, förutom den prima kvalitén och smaken är att charkisarna är gjorda av svenskt kött. När jag köper kött så väljer jag alltid i första hand svenskproducerat och det beror på att det såklart är bättre för miljön när man inte fraktar över hela världen, men svenska djurskyddslagar är också bättre än i många andra länder. Det är viktigt att tänka på!
Det är också viktigt att vi har betande djur i vår natur. De trampar runt och håller ner växtligheten på ängarna. Utan djuren skulle mycket öppen mark växa igen och blir skog. Då skulle pollinerarna som lever på ängarna inte kunna pollinera många av de gröna växter som vi alla äter i vår vardagliga kost.
Många väljer charkuterier från andra länder av ren vana, men det är bättre att välja svenskproducerat från Jakobsdals och de har ett brett sortiment med fantastiska smaker. Att välja svenskproducerade charkisar är en självklarhet för mig.
SÅ GÖR NI MIN CHARKBRICKA:
På min charkbricka har jag valt:
– Paprikasalami: kryddad med paprika och chili. Nyhet!
– Lufttorkad skinka Långlagrad: lufttorkad skinka som lagrats länge. Nyhet!
– Tryffelsalami: kallrökt, lufttorkad och smaksatt med svart himalayatryffel.
– Kallrökt skinka: lufttorkad och smakrik.
– Lufttorkad karré: lagrad karré med fin marmorering.
Förutom charkisar kan man lägga på t ex olika ostar, oliver, vindruvor, kex, bröd, marmelad, cocktailtomater m m.
Klicka här för att kika på Jakobsdals charksortiment!
Klicka här för att titta på Jakobsdals charksortiment!