Saffranskladdkaka + pepparkaka – allt i ett. Saffran och pepparkaka är smaker som passar perfekt ihop. Jag fick en idé i mitt huvud att göra denna kladdkaka – och den blev såååå god! Helt perfekt! En ny variant av kladdkaka som jag aldrig sett förut.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
SAFFRANSKLADDKAKA MED PEPPARKAKSTÄCKE
Ca 12 bitar
150 g smör, smält
1 påse saffran 0,5 g
2 1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
3 ägg
ca 75 g pepparkaksdeg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut pepparkaksdegen tunt på ett mjölat bakplåtspapper. Lägg den runda formen ovanpå degen och skär ut en rund cirkel i samma storlek som formen
2. Smeten: Smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till en smet i en bunke.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter (med löstagbar kant)
4. Lägg försiktigt på pepparkaksdegen ovanpå smeten i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–25 min, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Baka de allra godaste saffransgsmörbullarna (se bilden nedan) klicka här för recept!