En ljuvligt god chokladkolapaj. Botten består av smulade Ballerinakakor och är fylld med en krämig, underbar chokladkolakräm. På toppen har jag spritsat härliga gräddtoppar. Så himla god!
Chokladkolapaj
12 bitar
Botten
2 pkt Ballerina (valfri sort)
80 g smör, smält
Chokladkolakräm
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk kakao
50 g smör
150 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)
Garnering
2 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa sönder Ballerinakakorna och blanda dem med det smälta smöret.
2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck upp smulorna på kanten.
3. Grädda kaksmulorna längst ner i ugnen i 10 min.
4. Chokladkolakräm: Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 122 grader (använd en digitaltermometer). Tillsätt sist chokladen, bruten i bitar, och låt den smälta ner i gräddblandningen. Rör om till en slät smet.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
6. Spritsa vispgrädde på pajen. Förvara pajen i kylen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!