Calzone – inbakad pizza som är himmelskt god!


Pizza – Calzone! Jag älskar inbakad pizza, det är så himla gott! Innehållet blir så saftigt och gott med den smälta osten som rinner ut när man skär den i bitar. Ljuvligt! Fyllningen kan man variera med vad man vill. I stället för skinka är det gott med köttfärssås, tacoköttfärs, salami eller enbart grönsaker om man vill göra en vegetarisk variant.

REKLAM FÖR MIN PANETTI PIZZAUGN
Jag vill tipsa om min suveräna pizzaugn som kan användas både inomhus och utomhus. Och jag har fixat en rabattkod som ger 500 kr i rabatt, koden är: Linda 500 på panetti.se
En stor fördel med den här pizzaugnen är att pizzastenen i ugnen roterar (snurrar runt) hela tiden vilket den inte gör i alla pizzaugnar. Man slipper då vända på pizzan efter halva gräddningen och den får en jämn, perfekt gräddning.
Panetti pizzaugn:
- Roterande pizzasten
- Dubbla infraröda värmeelement
- 0-500°C på mindre än 20 minuter
- Färdig pizza på under 120 sekunder
⭐️⭐️⭐️ERBJUDANDE⭐️⭐️⭐️!
Du får nu 500 kr extra rabatt med koden: Linda500
BESTÄLL HEM EN PANETTI PIZZAUGN – KLICKA HÄR!
Calzone – inbakad pizza
ca 6 st beroende på storlek
Pizzan kan även gräddas i en vanlig ugn enligt detta recept, men jag rekommenderar varmt min pizzaugn.
1 pkt jäst
6 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja eller olivolja
14–16 dl vetemjöl
Fyllning (1 calzone)
2 msk pizzasås
ca 100–150 g riven ost
ca 100 g skinka
oregano
Garnering (kan uteslutas)
rapsolja
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i ca 6 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på halva rundeln (ej ända ut i kanterna).
4. Strö över riven ost och skinka, varva så att det blandas. Strö över oregano.
5. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft, eller grädda i en pizzaugn.
6. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
7. Pensla pizzan med lite rapsolja och strö eventuellt över lite oregano (behöver inte göras).