VIT KLADDKAKA När man får oväntat besök är en den här vita kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på.
Tips! Du kan baka kladdkakan i en vanlig rund springform, ca 24 cm i diameter. Gör då en halv sats kladdkaka och grädda i ca 20 min.
Vit kladdkaka
Ca 16 bitar
250 g smör
200 g vit choklad
5 dl strösocker
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt chokladen smälta i det varma smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–25 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
4. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass och bär.
Tips! Kokoskladdkaka: tillsätt 2 dl kokos i smeten.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!