


SOCKERKAKA I AIRFRYER – den blir makalöst god, helt perfekt! Och det går mycket snabbare än i vanligt ugn.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
SOCKERKAKA
Ca 12 bitar
2 ½ dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
2 dl mjölk
Fyllning (kan uteslutas)
1 dl chocolate chip eller grovhackad choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop allt till en smet.
2. Rör ner chokladen i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform med hål i mitten, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan i 160 grader i ca 20–24 minuter (tiden kan variera lite beroende på hur sockerkaksformen är formad och din airfryer). Öppna luckan om kakan inte är färdiggräddad så kör du den i några minuter till. Lär känna din ugn! Låt kakan kallna i formen. Stjälp sedan upp den på en tallrik och skär i bitar.