ANANASKAKA En vansinnigt god och lättbakad kaka. Ananas på mjuka kakor är verkligen gott och ger en härlig sötma.
Tips! Byt ut ananasen mot hallon, äpplen, persikoklyftor, jordgubbsbitar eller blåbär. Om man väljer en en annan ingrediens än ananas får mat byta ut ananasjuicen i receptet mot mjölk.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
Ananaskaka i långpanna
20–24 bitar
Makalöst saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.
Fyllning
1 burk ananasringar, ca 500 g
Smet
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
2 dl juice från ananasburken
4 1/2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll juicen från ananasburken i ett glas (den ska tillsättas i smeten). Skär ananasringarna i mindre bitar på en skärbräda.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Fördela ut anansbitarna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!